Notícia

Baldoví: "Fer efectiu el dret a la informació és clau per a combatre la corrupció"

El cap de llista al Congrés per València de ‘Compromís-Podemos: És el Moment’ Joan Baldoví, ha assegurat hui, Dia internacional contra la corrupció, que “una de les mesures que creiem fonamentals per afavorir la transparència dels poders públics, clau per a previndre la corrupció, és potenciar el dret a la informació com un dret fonamental en el nostre ordenament jurídic”.

“Entenem que una manera clara de combatre la corrupció de forma efectiva és fer efectiu el dret a la informació perquè quanta més informació tinga accés la ciutadania, quant més transparent siga l’administració menys capacitat tindran els corruptes d’intentar corrompre”.

Per a Baldoví “quan més capacitat té un ciutadà de conéixer en què s’ha gastat tot el pressupost l’administració menys capacitat tindrà el possible corrupte per saquejar els diners públics, per tant hem de caminar a què se sàpiga cada euro de l’erari en què es gasta”.

“Una altra qüestió clau que s’ha d’impulsar la pròxima legislatura és revocar eixa reforma de la Lecrim que ha fet el PP que l’única cosa que busca és posar entrebancs a fiscals i jutges que investiguen els casos de corrupció”, ha concòs el cap de llista per València.