Notícia

Compromís-Podemos És el Moment convoca "opinions exiliades" per donar veu als castellonencs emigrats per la falta d'oportunitats

  • Investigadors, periodistes, enginyers… castellonencs residents a Austràlia, Alemanya, Holanda … traslladaran a Sorlí seves reivindicacions i necessitats per videoconferència.
  • Sorlí anuncia que “acabarem amb la llei vot pregat de PPSOE, perquè és un vot robat i impedeix en la pràctica votar a l’estranger”
  • “Demanem el vot als que té familiars a l’estranger per poder tornar als seus fills i filles el dret al vot”

“Necessitem un canvi perquè Castelló, al País Valencià, siga una terra d’oportunitats. Perquè la nostra gent tinga un futur aquí i no es vegi obligada a marxar. I per a això l’acció política que es faci a Madrid és fonamental. S’ha de recuperar el camí de la investigació, del suport als emprenedors, als joves … És el moment de canviar i d’apostar per un futur “. Així ho ha manifestat el cap de llista al Congrés de Compromís-Podem, Marta Sorlí, que demà dijous, a les 11.30 hores, donarà la veu als “castellonencs exiliats”. Per a això, la candidatura d’És el Moment ha organitzat per demà ‘Opinions Exiliades’ una acció de campanya d’allò més internacional en què participaran castellonencs exiliats a totes les parts del món a través d’una videoconferència en grup.

“Volem sentir els seus testimonis, perquè són la nostra gent. La gent que ha marxat per falta d’il·lusió, d’oportunitats o, simplement per trobar una vida millor que aci no se’ls oferia “. Des d’Alemanya, des d’Austràlia, des d’Holanda, Compromís-Podem “donarà veu als que des de la distància tenen dificultats per fer-se escoltar”.

Amb este original acte de campanya, Compromís-Podemos És el Moement, a més de denunciar la “falta de polítiques actives que invertisquen la diàspora laboral de jóvens castellonencs” pretén també donar a conèixer les seves propostes per eliminar el vot pregat, una reforma electoral del PSOE de Zapatero de 2011 amb el suport de PP i CiU que obliga els residents a l’estranger a realitzar complicats tràmits previs per poder votar i que ha convertit el vot pregat a vot robat”, explica Sorlí.

Segons Sorlí, a causa d’esta norma, “joves enginyers, periodistes, investigadors, treballadors de tot tipus, a més d’haver-se allunyat de la seva família i de la seva terra per aconseguir un futur millor, s’han vist privats d’un dels drets més bàsics de la democràcia, el dret a votar “. Per això, Sorlí, ha demanat el vot per a Compromís-Podem És el Moment de totes les persones que tinguen familiars “exiliats” que s’hagin vist privats del seu dret perquè “Compromís-Podem farà efectiu un canvi en la Llei Electoral perquè es garantesca el dret al vot sense dificultats dels exiliats”.