Notícia

Compromís-Podem afronta la millora del finançament com la mare de totes les batalles

  • La coalició ha presentat el seu programa a Alacant, que pivota sobre cinc eixos: polítiques per a rescatar a les persones, eradicació de la corrupció, recuperació de la democràcia, un nou model productiu i un millor finançament.

Compromís-Podem-És el moment ha presentat aquest divendres a Alacant les cinc línies programàtiques sobre les quals pivota un programa que afronta la millora del finançament com la mare de totes les batalles que es lliuraran en la pròxima legislatura. “Tot el que volem per a la Comunitat Valenciana i Alacant passa per millorar la manera en el qual ens finançarem en el futur”, ha apuntat el cap de llista al Congrés, Rita Bosaho.

Aconseguir un model de finançament just és bàsic per a dur a terme les polítiques necessàries d’un programa que “bascula sobre cinc pilars que són: polítiques per a rescatar a les persones, l’eradicació de la corrupció en unes institucions transparents i participatives, la recuperació de la democràcia, l’impuls d’un nou model productiu basat en l’economia social i sostenible, i la demanda d’un millor finançament”, ha explicat Bosaho.

Entre les iniciatives més reivindicatives que la coalició portarà al Congrés i que afecten a diferents sectors d’Alacant figuren el sanejament del riu Segura, l’impuls de les denominacions d’origen, la declaració de Benidorm com a municipi turístic, la connexió ferroviària Murcia-Aeroport-Alacant, el reflotament de l’economia submergida o una nova comissària per a Torrevella.

En el plànol de la transparència i la regeneració democràtica, Ignasi Candela, número 2 de la llista, ha destacat com a diferents mesures per a eradicar la corrupció l’elaboració d’una normativa estatal contra la col·lisió d’interessos dels càrrecs públics i les portes giratòries o la prohibició que les contractes públiques recaiguen sobre empreses involucrades en casos de corrupció. “A més, per a recuperar la democràcia, el programa planteja l’eliminació dels acords privilegiats entre Església i Estat, així com una reforma del sistema d’elecció del Consell General del Poder Judicial i el Tribunal Constitucional”, ha afegit Candela.

Les propostes per als nous models productius valencià i espanyol també contemplen una sèrie d’inversions en infraestructures de comunicació com el corredor mediterrani, una diversificació de l’oferta turística, l’aposta decidida per l’economia verda com a generadora d’ocupació sostenible així com la defensa i potencialització dels sectors industrials tradicionals.

Tenim clar que sense un canvi en el finançament tot el que s’ha promès o ideat serà difícil de dur a terme. El ser o no ser d’aquesta terra està en el finançament, serà el que ens permetrà realment salvar a les persones, territorialitzar les inversions i donar sentit al canvi que la gent demana”, ha conclòs el candidat a senador, Albert Poveda. Durant l’acte també ha estat present la número 5 de la llista al Congrés, Noelia Olivares.