Notícia

Mónica Oltra: "L’única cosa bona de la legislatura de Rajoy és que ja s’acaba"

“És el moment de rematar la feina que vam començar el 24 de maig als pobles i al Parlament valencià, i ara cal portar el canvi al Parlament espanyol”. Així ho ha assegurat hui a Borriana la portaveu de Compromís, Mónica Oltra, que ha tancat l’acte de presentació de la candidatura de Compromís-Podem a la Plana Baixa.

El míting, que ha reunit al Centre Cultural la Mercè de Borriana a centenars de persones, ha servit per fer costat a la candidatura castellonenca a Congrés, encapçalada per Marta Sorlí, i per mostrar múscul de l’aliança electoral Compromís-Podem, que segons les enquestes ja se situa per davant del PSOE a València.

La líder de Compromís ha relatat les conseqüències socials de la “discriminació” a la qual s’ha sotmès als valencians i valencianes i ha anunciat que aconseguir un finançament just serà la “mare de totes les batalles”. Segons Oltra, “aquesta discriminació acabarà ja, som un exèrcit de pau, la paraula nostra arma i la nostra bandera el somriure”. “El millor d’esta legislatura és que s’acaba. Ha estat la legislatura més letal, i buscant alguna cosa positiva, no n’hem trobat cap de l’etapa de Rajoy, només que s’acaba”. “Mentre saquejaven les caixes, robaven també els pensionistes. Açò és el que ha passat esta legislatura, i va i diu Bonig que el PP és el partit dels obrers”.

Per a Oltra, cal portar el canvi al Congrés i al Senat perquè l’únic que hem rebut del PP “és que són els de la corrupció, els sobres, el saqueig, els de les portes giratòries, els que posen preu al sol, els que retallen la dependència, però la del pare de Rajoy es la paguem a la Moncloa, són els poderosos que fa temps que ens han declarat la guerra”.

Per la seva banda, la cap de llista de Compromís-Podem al Congrés dels Diputats per la demarcació de Castelló, Marta Sorlí ha afirmat que el 20D triem entre dos models: “Hem de decidir entre seguir sent una autonomia de segona, o una terra amb unes infraestructures i uns serveis públics per a les persones. Triar entre uns polítics indignes que salten d’un càrrec a un altre a través de les portes giratòries, o qui ha destapat i tancat als corruptes. Escollirem entre uns diputats que seran un vot més a l’hora d’aprovar uns pressupostos que ens ofeguen, o el poder tindre una veu valenciana i castellonenca en un lloc en el qual mai hem estat presents “.

Sorlí ha assenyalat que “fa uns mesos vam iniciar el canvi per posar les institucions valencianes al servei de les persones. Ara podrem Congrés al servei dels valencians valencianes, de les comarques de Castelló”.

Per la seva banda, Claudia Varella, número 2 de la candidatura al Congrés per Castelló ha destacat que “si les institucions no estan al Servei de la gent, els privilegiats acaben per acumular més privilegis, mentre que la gent normal, la qual treballa per sortir de la crisi, està cada vegada més empobrida”. Per aquest motiu, “lluitem contra la desigualtat en tots els àmbits”. “Treballarem per la igualtat entre hómens i dones, perquè ara mateix, les dones cobren com si treballaren dos mesos menys a l’any que els hómens”.

A l’acte, que ha estat presentat pel portaveu de Compromís a Borriana, Vicent Granel, també han intervingut altres primeres espases de Compromís, com el diputat autonòmic i conseller d’Educació, Vicent Marzà.

“Fa uns mesos estàvem aci al costat Vicent, Mònica i jo, braç a braç, amb vosaltres. I ara ens trobem aquí amb més gent, més gent per remar cap a un futur de dignitat al País Valencià. Ens hem trobat un País Valencià fet un desastre i ara estem transformant el país des de dins. I tingueu clar que, sense el nostre ADN de lluita i valentia, el canvi no seria el mateix”. “Si estiguérem finançats com la mitjana estatal, la Conselleria d’Educació tindria 888 milions d’euros més a l’any. Això és el que ens està fent l’Estat espanyol, ofegant-nos”.

També han participat altres candidats de la coalició, com Àngela Ballester, número 2 per València que ha apel·lat a un canvi profund per acabar amb les desigualtats i per garantir els drets de la ciutadania com el de l’habitatge.