Candidats i candidates


La veu
valenciana
Joan Baldoví

Joan Baldoví

Candidat al Congrés per València

Fa quatre anys vaig arribar amb una bicicleta carregada d’il·lusió al Congrés dels Diputats. Era el representant d'una opció nítidament valenciana i, justament això, és el que he intentat fer palès al llarg de tota la legislatura. Ara però, s'obri davant nostre una nova nova legislatura plena de reptes. Els valencians hi hem d'estar, cal participar amb força quan s’aborde el nou sistema de finançament, absolutament vital per a la viabilitat de la nostra Generalitat. Per això torne a presentar-me. Perquè vull aportar els quatre anys d'experiència, el treball que hem fet junts (891 iniciatives parlamentàries, 404 intervencions i 903 esmenes als PGE) a un Parlament que legisle per a les persones i que ens retorne als valencians els recursos per tindre una vida digna. I, sobretot, perquè conserve intacta la il·lusió que, ja fa molts anys, m'empentà a treballar pel meu xicotet país i per les persones que l'omplin de vida.

Rita Bosaho

Rita Bosaho

Núm 1. per Alacant

Nascuda a Malabo (Guinea Equatorial) en 1965 i resident a Alacant. Rita Bosaho és llicenciada en Història per la Universitat d'Alacant, Màster en Identitats i Integració en l'Europa Contemporània i la seua tesi doctoral versa sobre l'Impacte de la colonització europea a Àfrica. Actualment treballa en la sanitat pública. Ha col·laborat amb diverses organitzacions socials, tals com “Projecte Cultura i Solidaritat” i “ACSUD Les Segovias”. A més, ha presidit l'Associació de Mediadors Socials Interculturals de la Comunitat Valenciana “Conviure”. Durant quatre anys ha sigut coordinadora d'un projecte de col·laboració amb l'antiga CAM de suport al procés d'inclusió de dones gitanes i immigrants en el Barri Mare de Déu del Remei d'Alacant. També ha impartit sessions de formació en matèria de mediació. Rita Bosaho és Consellera del Consell Ciutada d’Alacant.
Ángela Ballester

Àngela Ballester

Núm. 2 per València

Nascuda a Bellreguard (València) el 15 de juny de 1980, Ángela Ballester és en l'actualitat secretària de Coordinació Executiva estatal de Podem. És llicenciada en Història per la Universitat de València i graduada en Relacions Internacionals i Interculturals per la Universitat Autònoma de Barcelona. Així mateix, té els títols de Postgrau de Cooperació Internacional i Màster en Assumptes Electorals en la Universitat de València. Durant els últims anys s'ha dedicat professionalment a la cooperació internacional per al desenvolupament i ha treballat en projectes de sensibilització i formació sobre diversos temes com ara drets humans, justícia social, interculturalitat i democràcia.
Marta Sorlí

Marta Sorlí

Núm. 1 per Castelló

Marta Sorlí Fresquet és una treballadora social de 29 anys d'Alcalà de Xivert.  Està especialitzada en mediació familiar i en drets humans i continua la seua formació estudiant Dret. Membre molt activa de Dones amb Compromís,  Marta s'autodefineix com a feminista,  nacionalista,  ecologista i d'esquerres.  Actualment és la Portaveu Comarcal de Compromís Maestrat-Els Ports,  càrrec que compagina amb el de Consellera General i amb el de Secretària d'Organització de JovesPV-Compromís. Marta és partidaria de superar l'etiqueta de coalició de partits i de constituir Compromís com un partit fort i plural.
Mireia Mollà

Ignasi Candela

Núm. 2 per Alacant

Llicenciat en Economia per la Universitat d’Alacant, on vaig formar part del Col·lectiu d’Estudiants de Crevillent. En l’actualitat estic cursant el ‘Máster en Economía internacional y desarrollo‘ de la Universidad Complutense de Madrid, en el marc del qual estic becat a la fundació FUHEM- Ecosociali coorganitze les XV Jornades d’Economia Crítica. Milite en Iniciativa del Poble Valencià (IdPV) des de la seua fundació i soc membre de l’Executiva Nacional. També he sigut membre del Consell General de Compromís, així com candidat de la coalició a Crevillent i responsable comarcal de Compromís al Baix Vinalopó-Vega Baja, on també he participat en diverses plataformes socials i ambientals de la comarca
Enric Bataller

Enric Bataller

Núm. 3 per València

Llicenciat i Doctor en Dret. Llicenciat en Geografia i Història amb Premi Extraordinari de Carrera. Advocat i professor al Departament de Dret Civil de la Universitat de València des del 1998, ha sigut defensor als tribunals de diversos moviments ciutadans. Autor de llibres jurídics i articles per a revistes especialitzades, així com col.laborador habitual en diverses publicacions d’actualitat política. Membre d’Iniciativa del Poble Valencià i activista del valencianisme. Candidat al Senat per Compromís a les eleccions generals del 2011. Coordinador de programes electorals.
Claudia Varella

Claudia Varella

Núm. 2 per Castelló

Nascuda en 1981 a Castelló de la Plana. Claudia Varella és Doctorada en Història Contemporània amb premi extraordinari per la Universitat Jaume I. Actualment està desenvolupant la tesi sobre esclavitud en la Cuba del segle XIX. La seua última estada de recerca becada ha sigut en el Hutchins Center (Universitat d'Harvard). Com a historiadora forma part del grup Historia Social Comparada (Unitat Associada del CSIC). Amb vocació docent ha col·laborat amb l'ONG València Acull, impartint classes a immigrants. La seua experiència en la docència també l'ha desenvolupat a Hanoi (Vietnam) treballant en la universitat. Claudia és Consellera del Consell Ciutadà del País Valencia de Podem
Rosana Pastor

Rosana Pastor

Núm. 4 per València / Independent

Nascuda a Alboraia (València) el 7 d'agost de 1960, Rosana Pastor és una actriu de reconegut prestigi. Va estudiar en l'Escola d'Art Dramàtic de València (ESAD). A més de la seua dilatada carrera com al cinema i televisió, també ha destacat en l'escena teatral en obres com La pell en flames. Ha sigut guanyadora d'un premi Goya com a millor actriu revelació en 1995 per la pel·lícula de Ken Loach “Terra i Llibertat” i nominada en 2001 per "Juana La Loca" i en 2008 per la Conjura de l'Escorial. Va ser guardonada com a millor actriu secundària en els Premis Tirant d'Audiovisual Valencià per Arena en les butxaques (2007), com a millor actriu en els Premis Tirant d'Audiovisual Valencià per Cent maneres d'acabar amb l'amor (2005) i en la Mostra de València per Arran de terra (2005) i amb el Premi Turia a la millor actriu per la Associació d’*Actors del País Valencià per Terra i llibertat (1996).
Josep Lluís Albiñana

Josep Lluís Albiñana

Candidat al Senat / Independent

Nacido en Valencia, 1943. Josep Lluís Albiñana es Licenciado en Derecho por la Universitat de València, ejerció como abogado laboralista e ingresó en el PSOE en 1975, siendo elegido presidente del Consell del País Valencià en abril de 1978. En diciembre de 1979 renunció definitivamente a la presidencia y también a su escaño en el Congreso en 1980. Posteriormente fue nombrado juez y ejerció como magistrado en Castellón y en la Audiencia Provincial de Barcelona.

Llista Congrés / Alacant

 1. Rita Gertrudis Bosaho Gori
 2. Ignasi Candela Serna
 3. Rubén Martínez Dalmau
 4. Vicent Molina Perona
 5. Noelia Olivares González
 6. Beatriz Nadal Rodríguez
 7. Sonia Calderón España
 8. Mercedes Menor Cespedes
 9. Christian Fortanet Van Assendelft de Coningh
 10. Gerard Fullana Martínez
 11. María Natividad Martínez Ruiz
 12. Francisco Javier Esquembre Menor
Suplents
 1. Manual Pacheco Fuentes
 2. Alfredo Albero Vilaplana
 3. Mireia Mollà Herrera

Llista Congrés / València

 1. Joan Baldoví Roda
 2. Àngela Ballester Muñoz
 3. Enric Bataller i Ruiz
 4. Rosana Pastor Muñoz (Independient)
 5. Txema Guijarro García
 6. Paula Espinosa Giménez
 7. Lola Bañón Castellón
 8. Vicent Alonso Climent
 9. Sergi González Zarzo
 10. Reyes Matamales Arribas
 11. Teresa Díaz Oltra
 12. Mamen Gimeno Pérez
 13. Jaime Paulino Cuenca
 14. Paula Paniza Martínez
 15. Joan Ribó Canut
Suplents
 1. Antonia González Pereira
 2. Marta Miguel González
 3. Jordi Alamán Tabero
 4. Reis Gallego Perales
 5. Feliciano José Sousa Genovés
 6. Vicent Tamarit Rius (Independient)

Llista Congrés / Castelló

 1. Marta Sorlí Fresquet
 2. Claudia Varella Fernandez
 3. Álex Rodriguez Garcia
 4. Pau Sancho Puerto
 5. Santi Cortells Rodriguez
Suplents
 1. Elena Aris Beltran
 2. Braulio José Castillo Garcia
 3. Josep Trullen Gas

Llista Senat / Alacant

 1. Vicenta Jiménez García
  Suplent 1: María Teresa Lacruz Signes
  Suplent 2: Jose Vicente Bustamante
 2. Albert Ramón Poveda Gadea
  Suplent 1: María del Carmen Jorda Ibañez
  Suplent 2: Robert Santiago Company Company
 3. Isaac Torregrosa Cecilia
  Suplent 1: Robert Vilaplana Pla
  Suplent 2: Maria Jose Espuch Svodoba

Llista Senat / València

 1. Josep Lluís Albinyana Olmos (Independient)
  Suplent 1: Pilar Dasi Crespo
  Suplent 2: Antonio Collado Izquierdo
 2. Dolors Pérez Martí
  Suplent 1: Esther Tarín Gurrea
  Suplent 2: Josep Antoni Ruiz Diaz
 3. Ferran Martínez Ruiz
  Suplent 1: Imane Slami Baraki
  Suplent 2: Juan Carlos Pérez Cortés

Llista Senat / Castelló

 1. Jordi Navarrete Pla
  Suplent 1: Juan Manuel Segarra Mucientes
  Suplent 2: Emilia Tirado Bodelon
 2. Emilia Sánchez Pantoja Belenguer
  Suplent 1: Benito Pérez Agüera
  Suplent 2: África Montilla Soto
 3. Enric Pla Vall
  Suplent 1: Sonia Salvador Ferrer
  Suplent 2: David Giner Ariño